reklama

Máte radi indické jedlo?

Rozmanitosť indickej kuchyne nemá hraníc. Je ovplyvnená najmä kultúrou, náboženstvom a v neposlednom rade aj geografickou rozlohou priestoru, z ktorého tieto jedlá pochádzajú. História Indickej kuchyne, tak ako aj indickej kultúry

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Ak ste fanúšikom indického jedla, ste na správnej ceste za zdravím. Dôvodom, prečo je indické jedlo naozaj zdravé je to, že sú všetky korenia na prírodnej báze. India síce nie je vo varení úplne jednotná, a preto nie je možné ju charakterizovať ako celok, no zárukou je jej čestnosť. Jednou z takýchto reštaurácií, kde sa môžete stopercentne spoľahnúť na precízne pripravovanie jedál je Maharadža. Ponuka je tu tak široká, že pravdepodobne neexistuje indické jedlo, ktoré by táto prestížna reštaurácia nezaradila do svojho „repertoára“ jedál.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stále váhate? Neváhajte, tu si naozaj každý príde na svoje. Pre tých dnešným svetom uháňajúcich, Maharadža ponúka rýchle obedné menu a pre tých ešte uponáhľanejších je v ponuke rozvoz. V príjemnom a absolútne typickom indickom prostredí je možnosť posedieť si pri predjedlách, polievkach, hlavných jedlách... Vybrať si je teda naozaj z čoho! Táto reštaurácia je známa tým, že uspokojuje žalúdky aj tých najnáročnejších gurmánov.

Ale poďme si ešte trochu viac povedať odkiaľ čo a ako... V indickej reštaurácii sú podávané jedlá z oblasti Bengálskeho zálivu a Kašmíru. Používané sú výlučne originálne indické korenia a bylinky. V tejto oblasti sú obľúbené najmä syry, sušené ovocie a plnené taštičky. Kuracie, teľacie, baranie, hovädzie a jahňacie mäso, dokonca tigrie krevety a filety z lososa či pangasia sú základom ponuky a sú podávané na rôzne spôsoby v rôznych omáčkach. Najčastejšou úpravou pokrmov v indickej kuchyni je pomalé varenie alebo dusenie na miernom ohni. Obľúbené je tiež smaženie na panvici, grilovanie alebo pečenie, k čomu slúži hlinená pec tandúr. Mäso, zelenina a ostatné prísady sa väčšinou upravujú pokrájané na kocky či plátky, nie tak často v celku. Práve preto si vyberie určite každý, kto miluje kvalitnú indickú kuchyňu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja sama som túto reštauráciu navštívila niekoľkokrát a verte, bolo to početne viac než obyčajnú reštauráciu s ponukou vyprážaného syru či „klasického“ Gordon bleu. Ak sa pýtate čo je na nej také výnimočné a prečo sa tam tak rada vraciam, odpoveď je jednoduchá. Samozrejme, okrem toho, že som fanúšikom indického jedla a považujem ho za plnohodnotné, atmosféra je tu naozaj neopísateľná! Tie sošky, to zariadenie, personál a ten KUCHÁR! Všetko vás pohltí a stiahne na chvíľu do Indie. Dovolím si vyzdvihnúť personál, ktorý tu pracuje, pretože taká ochota sa len tak niekde nevidí. Vždy sa opýtajú ako sa máme, či ešte niečo nepotrebujeme, č nám chutilo, dokonca aj povtipkujú... Vždy keď prídem, či s kamoškou či s priateľom na romantickú večeru, už pri vstupe im vyčaríme úsmev na tvári. No hneď mám lepší deň!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A nakoniec niečo, čo ste (asi) nevedeli. Indická kuchyňa je v úzkom vzťahu s tradičným indickým lekárstvom, najmä v používaní korenia, ovocia a prísad. Je všeobecne známe, že Indovia žuj zdravšie. Tak prečo nežiť zdravšie za primeranú cenu a kvalitu? Hurá do Maharadža! 

Komárnická 11 - Ružinov - BA
Polyfunkčná budova Átrium, vchod v pasáži
REZERVÁCIE na tel.: +421 918 307 720
E-mail: maharadza.b@gmail.comm 

Simona Jarošová

Simona Jarošová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som Simona a píšem blogy o reštauráciách, stravovacích zariadeniach a pod. Zaujímam sa ale taktiež o módu a trendy. V mojom blogu sa dozviete niečo viac o mojich skúsenostiach na cestách. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu